Міні-профіль


Гість, ми раді вас бачити. Будь ласка зареєструйтесь або авторизуйтесь!

Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Опитування
Ви підтримуєте продовження АТО?
Всього відповідей: 36
Міні-чат
Адміністрація

Зараз на сайті
Прогноз погоди
ScreenSaver Forecast by yr.no
Курс валют
Карта Млієва

Головна » 2012 » Січень » 25 » На Черкащині скажені лисиці нападають на свійських тварин
01:05
На Черкащині скажені лисиці нападають на свійських тварин

   Два промовисті випадки нападів скажених лисиць було зафіксовано днями на Черкащині – в Городищенському і Золотоніському районах.
   Нещодавно в домоволодіння на вул. Гоголя в Городищі забігла лисиця, напала на курку й роздерла її. Господарі, не роздумуючи, вбили хижачку й доправили її до лабораторії районної ветлікарні. Дослідження показали, що лисиця була хвора на сказ, діагноз підтвердили й експерти Черкаської регіональної лабораторії ветеринарної медицини.
   Негайно відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Городищенській РДА. Щоб запобігти розповсюдженню хвороби, було оголошено неблагополучною територію Городища з прилягаючими сільськогосподарськими та мисливськими угіддями. Загрозливими зонами, зважаючи на небезпечне захворювання, визначили території довколишніх сіл Мліїв, Валява, Петропавлівка, Дирдин, Хлистунівка, Орловець. Комісія затвердила комплексний план заходів щодо ліквідації захворювання на сказ на даній території. Працівники управління ветеринарної медицини просять жителів району зробити щеплення домашнім тваринам, утримувати собак на прив'язі або у вольєрах.
   Хвора на сказ лисиця нещодавно забігла на подвір’я й до жителя села Скориківка Золотоніського району. Заскочила хижачка до сараю. Роздерла курей та пса з котом. До пазурів хворої тварини потрапила й корова. Оскаженілу руду із рушниці застрелив господар домоволодіння. Аналізи підтвердили – хижачка була хвора.
   Корова від укусу скаженої лисиці загинула. За словами помічника начальника УМНС України в Черкаській області з питань взаємодії із органами державної влади, ЗМІ та зв’язків з громадськістю Костянтина Проценка, тушу загиблої корови було спалено. Після прикрого інциденту господарі забили ще двох корів.

Переглядів: 551 | Додав: SKULL | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]